Média Provincia Kulturális Egyesület

Média Provincia Kulturális Egyesület

2010 - Oroszlány

2018. június 05. - Média Provincia Egyesület

7.jpgFelvételi nélkül kezdhették meg tanulmányaikat a Bálint György Újságíró Akadémián mindazok, akik részt vesznek azon a 2010 nyarán tartott képzésen, amelynek immár második alkalommal adott otthont a bányászváros.

Tíz megyéből érkeztek hallgatók a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Helyi Lapok Szakosztályának egyhetes kurzusára. Települési újságok, városi, községi és intézményi honlapok szerkesztői, munkatársai, PR-menedzserei, akiket Rajnai Gábor polgármester köszöntött a nyitónapon a Beatrix vendégházban. A városvezető Oroszlányt bemutató prezentációjában szólt a rendszerváltást követő ipari szerkezetátalakításról, a bányászat jelenlegi problémáiról, illetve az elmúlt évek fejlesztéseiről, beruházásairól.

Gönczi Mária projektvezető a kurzust ismertetve kiemelte: a hallgatók műfajismeretet, sajtóetikát, sajtójogot, általános és közéleti protokollt tanulnak, s többek között olyan neves előadóktól leshetik el a műhelytitkokat, mint Kleer László főszerkesztő-fotóriporter, Görög Ibolya Európa hírű protokoll szakértő, vagy Porcsin Zsolt újságíró-médiatanácsadó.

A "diákok" megismerkednek a helyi sajtó feladatával, a település elért eredményeinek, meglévő problémáinak kommunikálásával, az önkormányzati, intézményi honlapok kezelésével.

A Média Provincia Kulturális Egyesület és az oroszlányi önkormányzat támogatásával, valamint a Bálint György Újságíró Akadémia szakmai segítségével megrendezett képzés zárónapján Oroszlányba látogatott a MÚOSZ elnöke, Eötvös Pál is.

A hallgatók itt készült írásai nyomtatásban az oroszlányi Kistérségi Tájolóban jelentek meg, és ide, ide, ide valamint ide kattintva letölthetők.


Kapcsolódó cikkek:
Beszámoló a MÚOSZ oldalán
Beszámoló és fotók a Médiafalu blogon

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaprovincia.blog.hu/api/trackback/id/tr5514025254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása