Média Provincia Kulturális Egyesület

Média Provincia Kulturális Egyesület

Az egyesületről

2018. május 03. - Média Provincia Egyesület
gm.jpgEgyesületünket elsősorban abból a célból alapítottuk, hogy a települési önkormányzatok és önkormányzati intézmények PR-ral és marketinggel foglalkozó munkatársainak, a helyi lapok, honlapok, rádiók és televíziók szerkesztőinek, a települések rendezvényszervezőinek, népművelőinek képzésével hozzájáruljunk az önkormányzatok, önkormányzati intézmények és civil szervezetek marketing- és PR-tevékenységének hatékonyabbá, eredményesebbé és színvonalasabbá tételéhez. Meggyőződésünk ugyanis, hogy egy-egy település esetében a sikeres kommunikáció nem csak a versenyképességet erősíti, hanem a helyi nyilvánosság, a társadalmi párbeszéd javításához, a helyi közösségek erősítéséhez is elengedhetetlen.

Csaknem két évtizedes hagyománya van már rendezvényeinknek. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének támogatásával és a Bálint György Újságíró Akadémia szakmai egyetértésével eleinte csak Hajdú-Bihar megyére, majd a régióra tervezett tanfolyamaink, konferenciáink hamar országos hatókörűvé váltak. Mára büszkén mondhatjuk: nincs olyan megyéje az országnak, ahonnan ne jöttek volna valamelyik rendezvényünkre. Mostanra több mint félezer településről érkeztek hallgatók, résztvevők a bentlakásos, 50 órás, tanúsítványt adó tanfolyamainkra, valamint továbbképzéseinkre, konferenciáinkra. 

A képzéseink támogatóinak köre is évről évre bővül, ez pedig nem csupán elismerése erőfeszítéseinknek, de alapfeltétele annak, hogy rendkívül kedvező részvételi díj ellenében tudjuk fogadni hallgatóinkat. A képzés sikerének titka az, amit a hallgatók az értékelőlapokon rendszeresen megfogalmaznak: itt kiváló szakemberektől tanulhatják meg az újságírás és újságkészítés, az on-line közösségi média, a PR és marketing, a sajtóetika vagy éppen a protokoll alapjait, és az új információk birtokában magabiztosabban, szakmailag megújulva térhetnek haza. Bízunk benne, hogy a tanultakat hasznosítva egyre több jó színvonalú helyi kiadvány, internetes portál vagy éppen közösségi blog indul el a jövőben, s ad tájékoztatást a településeken élők számára, szerte az országban!

Honlapunkon megismerkedhet egyesületünk tevékenységével és beszámolókat olvashat korábbi rendezvényeinkről is. Reméljük, mindezek felkeltik érdeklődését, és hamarosan személyesen is találkozhatunk valamelyik képzésünkön vagy konferenciánkon!


Gönczi Mária

elnök
a MÚOSZ alelnöke,
Helyi Lapok Szakosztályának elnöke

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaprovincia.blog.hu/api/trackback/id/tr3713886976
süti beállítások módosítása