Média Provincia Kulturális Egyesület

Média Provincia Kulturális Egyesület

2009 - Budapest

2018. június 05. - Média Provincia Egyesület

867.jpgTöbb mint negyvenen – újságírók, művelődésiház-vezetők, művelődésszervezők és egy polgármester – vettek részt 2009 novemberében a MÚOSZ Helyi Lapok Szakosztálya és a Budapesti Művelődési Központ együttműködésében szervezett, országos konferencián. A fő téma az interneten megjelent szövegek szerzői jogainak védelme volt.

A MÚOSZ Helyi Lapok Szakosztálya és a Budapesti Művelődési Központ 2009. november 24-én tartotta országos konferenciáját helyi lapok szerkesztői, munkatársai és intézmények kommunikációs feladatát ellátó kollégái számára. Az egész napos rendezvény első felében Katona Éva, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének főtitkára tartott előadást „Médiajog és médiaetika az online kommunikáció világában (szerzői jogok, névtelenség, moderáció stb.)” címmel.

Halák László, a MÚOSZ Etikai Bizottságának elnöke is e gondolatmenetet folytatta „Sajtóetika, sajtójog, sajtószabadság” című, Katona Éváéhoz kapcsolódó előadásában. Az előadások és a vita főként akörül forgott, hogy mit és milyen módon lehet felhasználni azokból a szövegekből, amelyek az interneten jelennek meg. Sokan úgy gondolják – mondta el Kleer László –, hogy az ilyen tartalmak bármikor szabadon felhasználhatóak, ám ez nem igaz: az online megjelenő szövegek annyiban nem különböznek a print médiumokban megjelenőktől, hogy azok is önálló szellemi termékek, s mint ilyenek, ezekre is vonatkozik a szerzői jogvédelem.


Kapcsolódó cikkek:

A szakmai fórum meghívója és programja
Beszámoló a rendezvényről a MÚOSZ honlapján
Az emasa tudósítása

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaprovincia.blog.hu/api/trackback/id/tr9114025136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása