Média Provincia Kulturális Egyesület

Média Provincia Kulturális Egyesület

2009 - Tihany

2018. június 05. - Média Provincia Egyesület

imgp2373_copy.jpgA MÚOSZ Helyi Lapok Szakosztályának háromnapos tihanyi továbbképzésén harmincnyolc hallgató vett részt 2009 augusztusában. A településmarketing XXI. századi lehetőségeit kutató workshop résztvevői a médiajog- és etika aktuális témái mellett elsősorban a sajtófotózás gyakorlatias kérdéseit vitatták meg.

A tihanyi újságíróüdülő étkező- és rendezvénytermében tartott előadások hallgatói az ország minden pontjáról, összesen huszonhárom településről érkeztek (Alsózsolca, Balatonfüred , Budapest, Csobánka, Debrecen, Decs, Dömös, Dunaszekcső, Győr , Hajdúdorog, Keszthely, Kiskőrös, Lovasberény, Pécs, Pécel, Pilisvörösvár, Surány, Szeged, Szegvár, Szentendre, Szombathely, Tapolca, Tótkomlós). Többségükben települési újságok és honlapok szerkesztői, munkatársai, de a jelentkezők között ezúttal is voltak olyan önkormányzati, közművelődési szakemberek, akik munkakörükben kommunikációs vagy pr-menedzseri feladatokat is ellátnak. A programot a helyi média közszolgálati szerepét az elmúlt években egyre erőteljesebben hangsúlyozó MÚOSZ mellett támogatta az Önkormányzati Minisztérium és az oktatási tárca is.

Katona Éva, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének főtitkára „Médiajog és médiaetika az online kommunikáció világában (szerzői jogok, névtelenség, moderáció stb.)” címmel, Halák László, a MÚOSZ Etikai Bizottságának elnöke „Sajtóetika, sajtójog, sajtószabadság” címmel tartott előadást. Porcsin Zsolt újságíró, a Basahalom blog szerzője pedig az online újságírás műfaji elemzésére és a civilek lehetőségeire koncentrálva a településmarketing, városimázs, közösségi kommunikáció legújabb lehetőségeit ismertette. Kleer Lászlónak, a szakosztály elnökének sajtófotózási alapismereteket nyújtó, a képkidolgozás és képszerkesztés praktikus részletkérdéseire kitérő workshopja különösen népszerű volt.

- Felhívásunkra összesen hetvenhatan jelentkeztek, tehát kétszer annyian, mint ahány hallgatót fogadni tudtunk. Örülnénk, ha erre a sikeresnek bizonyult tematikára építve a képzést a közeljövőben meg tudnánk ismételni, ha lehet ugyanitt, a felújított, mindenkire nagyon jó benyomást tett újságíró-üdülőben – mondta el a képzés végén Gönczi Mária főszervező, a szakosztály titkára.

Kapcsolódó cikkek:
Foógaléria a tihanyi workshopról
Beszámoló a MÚOSZ honlapján

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaprovincia.blog.hu/api/trackback/id/tr2314025170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása