Média Provincia Kulturális Egyesület

Média Provincia Kulturális Egyesület

2009 - Földes

2018. június 05. - Média Provincia Egyesület

foldes_2009.jpgNyolc megyéből huszonkét hallgató vett részt a MÚOSZ Helyi Lapok Szakosztályának bentlakásos tanfolyamán 2009 augusztusában Földesen. A települési újságok, honlapok szerkesztőinek az oklevelet Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke adta át.

Az ötvenórás, bentlakásos képzés – amelyet településmarketing témakörben szervez a MÚOSZ Helyi Lapok Szakosztálya – idén tízéves és országosan egyedülálló.

Augusztus 30-tól szeptember 5-ig a földesi szabadidőközpontban neves szakemberek, elismert szerkesztők, újságírók, pr- és protokoll szakértők előadásait hallgathatták a résztvevők. A képzés tematikájának törekvése, hogy a műfajismeret, sajtóetika, sajtójog, tördelés és újságszerkesztés tudnivalói, a pr-tevékenység, az újságírás protokollja témakörök mellett a hallgatók egy lap készítését gyakorlatban is végigvigyék.

A tanfolyam végén megjelentetett nyolcoldalas, színes újságot a szervezők eljuttatták Földes, Bihartorda, Bihardancsháza, Nagyrábé és Sáp település valamennyi háztartásába. A hallgatók írásaiból összeállított újság ide kattintva, pdf-formátumban letölthető.

A tanfolyam sikeres elvégzéséről szóló tanúsítványt Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke adta át a hallgatóknak, akik így felvételi nélkül juthattak be a Bálint György Újságíró Akadémiára. Az ünnepség vendége volt Jeneiné Egri Izabella, Földes polgármestere.

Kapcsolódó cikkek:
Beszámoló a képzésről a MÚOSZ honlapján

A bejegyzés trackback címe:

https://mediaprovincia.blog.hu/api/trackback/id/tr3014025150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása