Média Provincia Kulturális Egyesület

Településmarketing és média: október első hétvégéjén Oroszlányban!

2018. szeptember 15. - Média Provincia Egyesület

oroszlany_hir_1.jpgIdén is megrendezi Településmarketing és média című, háromnapon képzését a Média Provincia Egyesület és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Helyi Lapok Szakosztálya 2018. október 5. és 7. között Oroszlányban.

Az elsősorban települési médiumoknál (helyi lapoknál, honlapoknál, helyi rádióknál vagy televízióknál) dolgozó szerkesztők, a közművelődési intézményekben, hivatalokban e területtel foglalkozó munkatársak, valamint civil szervezetek munkatársainak szóló képzésen - az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár épületében - a résztvevők elsajátíthatják többek között a sajtó műfajelmélet, a sajtójog és a sajtófotózás alapjait, és a közéleti protokoll legfontosabb elemeit.

Tovább

Műfajelmélet, online marketing, stúdiólátogatás…

oroszlany_studio.jpgA sajtóműfajok elméleti alapjaival, valamint az on-line marketing eszköztárával ismerkedhettek meg a hallgatók a MÚOSZ Helyi Lapok Szakosztálya és a Média Provincia Egyesület oroszlányi képzésén szombaton.

A háromnapos szakmai tanfolyam hallgatói az elméleti képzés mellett kora délután látogatást tettek az Oroszlányi Városi Televízió alig egy éve átadott, új stúdiójában is. A mintegy 15 millió forintból kialakított, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt stúdióból hétfőn és csütörtökön esténként politikai, kulturális és magazinműsorokkal, keddenként a régi Oroszlányról szóló, Filmkedd című összeállítással, szerdán és pénteken pedig ismétlésekkel jelentkezik az Oroszlányi Médiacentrum stábja.

A képzés vasárnap délelőtt Görög Ibolya protokollszakértő előadásával, valamint a tanúsítványok átadásával zárul.

Elkezdődött a településmarketing- és médiaképzés Oroszlányban

oroszlany_hir_1.jpgElkezdődött a MÚOSZ Helyi Lapok Szakosztálya és a Média Provincia Kulturális Egyesület közös szakmai képzése Oroszlányban pénteken délelőtt. A háromnapos képzés keretében a húsz résztvevő a sajtójog és a sajtóetika, valamint a műfajelmélet alapjai mellett megismerkedhetnek a sajtófotózás alapvető fogásaival, az internetes megjelenés és kommunikáció főbb elemeivel, valamint az újságírás protokolljával egyaránt.

A helyi lapok, a települési és intézményi honlapok szerkesztőinek, valamint az önkormányzatok, önkormányzati intézmények és civil szervezetek PR-ral és marketinggel foglalkozó munkatársainak immár 18 éve szervez hasonló képzéseket országszerte a Helyi Lapok Szakosztálya. Oroszlány már ötödik alkalommal ad otthont a tanfolyamnak. Az idei, oroszlányi képzésre az ország számos pontjáról – a helyiek mellett Budapestről, Badacsonyból, Kecskemétről, Jászberényből, Tiszaföldvárról, Mendéről, Tatabányáról, Szentendréről, Pétfürdőről és Debrecenből is – érkeztek a hallgatók.

Tovább

2017 - Oroszlány

oroszlany_2017.jpgA helyi lapok, a települési és intézményi honlapok szerkesztőinek, valamint az önkormányzatok, önkormányzati intézmények és civil szervezetek PR-ral és marketinggel foglalkozó munkatársainak szervezett képzést a hétvégén településmarketing és média témakörben a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Helyi Lapok Szakosztálya és a Média Provincia Kulturális Egyesület.

Az oroszlányi kurzus résztvevői a sajtójog és a sajtóetika, valamint a műfajelmélet alapjai mellett megismerkedhettek a sajtófotózás alapvető fogásaival, írott és íratlan szabályaival, az internetes megjelenés és kommunikáció főbb elemeivel, a legnevesebb hazai protokollszakértőtől, Görög Ibolyától pedig megtanulhatták az általános és közéleti viselkedéskultúra alapjait és az újságírás protokollját.

Tovább

2016 - Oroszlány

oroszlany_2016.jpgKomárom-Esztergom megyén kívül Budapestről, valamint Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Hajdú-Bihar megyéből is érkeztek helyi újságok, települési és intézményi honlapok szerkesztői, munkatársai, PR menedzserei a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Helyi Lapok Szakosztályának háromnapos oroszlányi képzésére.

Oroszlány immár negyedik alkalommal ad otthont képzésnek, s mint azt Gönczi Mária projektvezető a kurzust ismertetve megfogalmazta: a hallgatók többek között megismerkednek a helyi sajtó feladatával, a település elért eredményeinek, meglévő problémáinak kommunikálásával, az önkormányzati, intézményi honlapok kezelésével, valamint tanulnak műfajismeretet, általános és közéleti protokollt is.

Tovább

2015 - Nádudvar

komlosi.jpgA Magyar Újságírók Országos Szövetsége Helyi Lapok Szakosztálya és a Média Provincia Kulturális Egyesület szervezésében újabb hasznos képzést szervezett a helyi médiában dolgozók számára. Ezúttal Nádudvaron, október 9-én.

A MÚOSZ júniusban megválasztott új elnöksége fontos feladatának tartja a kapcsolat felvételét és kiépítését azokkal a kollégákkal is, akik a fővároson kívüli médiumok valamelyikénél dolgoznak.

A helyi lapok, rádiók, televíziók, honlapok készítői az elmúlt tizenöt évben örömmel és aktívan vettek részt azokon a szakmai képzéseken, konferenciákon, tanácsadásokon, amelyet a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Helyi Lapok Szakosztálya és a Média Provincia Kulturális Egyesület szervezett számukra.

Tovább

2015 - Oroszlány

oroszlany_2015.jpgPolgármester és televíziós szerkesztő hallgatója is volt annak a háromnapos képzésnek, amelyet a Média Provincia Kulturális Egyesület és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), Helyi Lapok Szakosztálya immár harmadik alkalommal rendezett meg Oroszlányban 2015 szeptemberében.

Az intenzív kurzusra a helyiek mellett a fővárosból, Tatabányáról, Akáról, Lábatlanról, Piliscsévről, Dunaalmásról, Kecskédről, Környéről és Várgesztesről is érkeztek érdeklődők, és hamar megtelt a csoport, mivel a hatékony munka érdekében a szervezők 20 főben határozták meg a részvevők számát.

Tovább

Gádoroson zárult a MÚOSZ és a MÖSZ konferenciasorozata

131016_gadoros_muosz_konferencia.jpgA Békés megyei Gádoroson zárult a a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ), és a MÚOSZ közös sajtókommunikációs konferencia-sorozata 2013. október 16-án.

Kleer László, a Média Provincia Kulturális Egyesület alapítótagja, a MÚOSZ elnökségi tagja a helyi lapok önkormányzati kommunikációban betöltött szerepéről beszélt, különös tekintettel arra, hogy e médiumok szerkesztőinek és munkatársainak sokszor meglehetősen nehéz megőrizni függetlenségüket a kiadványt finanszírozó politikai vagy gazdasági tényezőkkel szemben.
(Fotó: Rosta Tibor/OrosCafé)

Tovább

Kistokajban folytatódott a konferenciasorozat

2013_kistokaj03.jpgKistokajban folytatódott a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) háromállomásos kommunikációs konferencia-sorozata 2013. szeptember 18-án.

Kleer László, a Média Provincia Kulturális Egyesület alapítótagja, a MÚOSZ elnökségi tagja a helyi lapok, ezen belül is az önkormányzati lapok és honlapok helyzetét ecsetelte, érzékletesen szemléltetve, hogy szerkesztőinek sokszor nem könnyű megtalálniuk az egyensúlyt saját meggyőződésük, a lap kiadását finanszírozó politikai vagy gazdasági erőhöz való lojalitás, valamint az objektivitás között.

Tovább

A MÖSZ és a MÚOSZ konferenciája Balatonlellén

2013_lelle7.jpgA Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) a Konrad Adenauer Alapítvány támogatásával konferencia-sorozatot rendezett „Helyi sajtó és az országos média viszonya – sajtókommunikáció a helyi viszonyok között” címmel.

Felkért előadó volt - többek között - Kleer László, a Média Provincia Kulturális Egyesület alapító tagja.

Kapcsolódó anyagok:
A Magyar Polgármester beszámolója
A konferenciáról a MÚOSZ honlapján
Tudósítás a Fekete István Múzeum honlapján
Beszámoló és fotógaléria Gödöllő honlapján